Over ons

Het is de missie van ons team om jou naar een optimale fitheid en vitaliteit te begeleiden.
Daarom ligt de nadruk bij ons op preventie en niet op behandeling.
Dat past bij onze visie op gezondheid, maar het sluit ook naadloos aan op de bewegingen die er plaatsvinden in de wereld van de gezondheidszorg van nu.

In 2009 zijn we gestart met Fyzio Totaal Tibben, een fysiotherapiepraktijk die gespecialiseerd is in orthopedische klachten en sportblessures. Niet zo vreemd, gezien onze achtergrond in de topsport. In de praktijk waren we vooral bezig met symptoombestrijding en de gerichte behandeling van fysieke klachten.

 

Exclufit kiest voor preventie

In 2015 hebben we Exclufit opgericht, het zusje van Fyzio Totaal. Exclufit richt zich vooral op preventie. De redenen voor die keuze waren:

 

1. De kosten

De kosten van gezondheidszorg rijzen de pan uit. Op nationaal niveau, maar ook op individueel niveau. Het aantal fysiotherapiebehandelingen dat vergoed wordt is beperkt en om die reden haken mensen vaak halverwege de behandeling af. Het zou goed zijn om deze gezondheidsproblemen te voorkómen, zodat de kosten voor iedereen beperkt blijven.

 

2. Je voelt je beter

Een preventieve behandeling is niet alleen goed voor de portemonnee, maar uiteraard ook voor je lichaam zelf. En met een gezond en fit lichaam voel je je mentaal ook een stuk beter.

 

3. Voorkomen is beter dan genezen

Preventie past beter bij onze visie op gezondheid en vitaliteit. Want in hoeverre is het gezond om blessures en klachten te ontwikkelen, die de fysiotherapeut vervolgens ‘oplapt’? In onze beleving gaat gezondheid over het voorkomen van die klachten, zodat behandeling niet nodig is.

Rob Tibben

Na mijn studie fysiotherapie ben ik aan de slag gegaan in de topsport. Gedurende ongeveer zeven jaar was ik fysiotherapeut van de kernploeg 2000-2002. In die periode ging ik met onder andere Gretha Smit en Tonny de Jong naar de Olympische Spelen van Salt Lake City. Daarna begeleidde ik topsporters naar de Spelen in Turijn. Ik sloot de topsportperiode af met een aantal jaren in de schaatswereld. En daarna startte ik met Fyzio Totaal Tibben.

 

Ik verwacht van iedereen 100% inzet, en die krijg je ook van mij

Of ik nu met topsporters of met ‘gewone mensen’ werk, dat maakt me niet uit. Ieder heeft zijn eigen doel en zijn eigen niveau. Ik verwacht wel van iedereen 100% inzet. In die zin verschilt mijn doelgroep van nu niet met de topsporters die ik eerder begeleidde.
Het resultaat van de training zal verschillen. Bij de topschaatser kan het 2 seconden minder zijn op de honderd meter. Bij de ander zal het resultaat zijn dat hij de trap weer op kan lopen.
Voor mij telt elke overwinning.

 

Wie zit er achter de klacht?

Na een aantal coachingsopleidingen ben ik met een studie sportpsychologie begonnen, omdat ik me realiseerde dat bij het ontwikkelen van klachten méér factoren een rol spelen dan alleen de lichamelijke.
Wat zit er achter de klachten en wie is de persoon die met deze klachten komt?
Hoe kan het dat de ene persoon beter presteert dan de andere?
En hoe zorg je voor commitment om de gestelde doelen te behalen?
Allemaal vragen die ik door mijn studie hoop te kunnen beantwoorden. Zodat ik je nóg beter kan helpen om je doelen te bereiken.

 

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met me op.
Ik help je graag verder om jouw persoonlijke overwinning te realiseren.

Ik heb een vraag aan Rob